Skapa och redigera sidor

En sida är en ”vanlig” undersida på sajten. Det du läser nu är exempelvis en sida.

Skapa en sida

 1. Välj ”Sidor” och därefter ”Skapa ny”.

 2. Ange en rubrik för sidan och skriv därefter in sidans text i editorn (den vita rutan under knapparna för fet stil, kursiv stil osv).

   

 3. Lägg till en bild genom att klicka på ”Ladda upp/infoga” ovanför editorn.

  Du kan antingen välja en bild från din dator eller en bild du tidigare har laddat upp (Mediabibliotek). När du har laddat upp en bilder eller klickat på ”Mediabibliotek” så visas dessa i en lista. Klicka på ”Visa” till höger om bilden. Bildens inställningar kommer då fram.

  Alternerande text: Text som visas när man håller muspekaren över bilden.
  Länkadress: Lämna tomt om man inte ska kunna klicka på bilden. Skriv valfri adress (exempelvis till en annan hemsida) eller använd knappen ”Filadress” för att klick på bilden ska leda till att bilden visas utan övrig text på sidan.

 4. Välj ”Infoga i innehåll” för att lägga till bilden i ditt inlägg. För att sedan ta bort bilden eller ändra storlek på den om det inte blev bra så håller du muspekaren över bilden (i editorn). Två symboler visas, en för redigera bild och en för ta bort bild.
 5. Du kan spara ett pågående arbete genom att välja ”Spara utkast” i rutan ”Publicera” till höger eller välja ”Publicera” om du vill göra inlägget synligt på sajten.

Redigera en sida

 1. Välj ”Sidor” och därefter ”Alla sidor”.

   

 2. En lista med alla skapade sidor visas. Klicka på rubriken för sidan du vill redigera.
 3. Genomför ändringarna och välj därefter ”Uppdatera” i rutan ”Publicera” till höger.